DFS každoročne organizuje pre svoje deti letný tábor.
 

 

Tábor 2017  -  XVI. ročník

Miesto: Rekreačné zariadenie Prašník
Termín: 19. - 27. 8. 2017
Téma tábora: Tábor dobrá nálada

Heslo: Šťastie, radosť, zábava, tábor dobrá nálada.
          Sranda, úsmev, veselosť, Vienku nikdy nie je dosť!

Oddiely: Veselosť
             Sranda
             Zábava
             Úsmev
             Radosť
             Šťastie

Prvý večer bol zoznamovací. Hudba v zložení Dada a Miro nám hrala piesne z rôznych regiónov Slovenska, ktoré sme už poznali z predchádzajúcich táborov. Oddiely si vylosovali svoj názov a následne ho museli hudobno-tanečné stvárniť. Vedúci tábora naučili všetkých táborovú hymnu a celý večer sa niesol v duchu veselosti a zábavy.

Ďalší deň nás čakali štafetovo-športovo-logické hry pod vedením Lucky, Hely a Katky, nácviky piesní na nové CD, tanečný maratón a nácvik Goralského tanca pod vedením pána Blahu. Nechýbala ani výuka hry na fujaru. Najzaujímavejším dňom tábora bol tzv. Retro-deň. Všetkým, okrem pána zdravotníka, sme ráno po raňajkách odobrali telefóny, tablety, počítače a inú modernú techniku a vrátili sme sa o 30 rokov dozadu. Na rannej rozcvičke boli všetci v červených alebo modrých trenírkach a bielych tričkách a znela hudba "Poupata". Deti zbierali v lese bylinky a robili si herbár, hrali sa guličky, skákali gumu a cez švihadlo. Všetci napísali domov korešpondenčné lístky, naučili sme sa "Pieseň šťastných detí" a zaspievali sme si ju pri vztyčovaní vlajky. Večer hrala disko hudba z 80. rokov, tancovali sme "soultrain" a predviedli nacvičenú choreografiu "Pomáda". Niektorým technika vôbec nechýbala, dokonca si ju na druhý deň zabudli vyzdvihnúť, niektorí chodili celý deň ako obarení. Nasledoval orientačný beh, opekačka, tance národov, Sparťan a folklórne popoludnie pod vedením priateľov zo súboru Kopaničiar spolu s ľudovou hudbou FS Kopa.

Veľmi zaujímavá a na začiatku aj napínavá bola návšteva kukláčov s ukážkami boja proti votrelcom a narušiteľom tábora. O to veselšia a zábavnejšia bola návšteva hasičov, pri ktorých veľkí aj malí skončili v super-pene. Počas toho, ako si starší tanečníci vylepšovali svoje tanečné schopnosti v náročných tancoch súboru, mladší si v dielničkách vyrábali rôzne zaujímavé veci ako náramky, náhrdelníky, taštičky s ľudovou tematikou, maľovali kraslice a podobne. Tábor sme ukončili súťažou o najlepšieho Vienkára – zvíťazil Lukáš Žofaj a galaprogramom z najúspešnejších čísiel celého tábora. Budeme sa tešiť na ďalší tábor s Vienkom.

 

    

 

 

Tábor v roku:
2021
2020     2019     2018     2017     2016     2015     2014     2013     2012     2011
2010     2009     2008     2007     2006     2005     2004     2003     2002     2001